SELAMAT DATANG KE ARASY MISTERI, SEMOGA PERKONGSIAN ILMU INI DAPAT DI MANAFAATKAN BERSAMA, DI HARAP TIDAK ADA PENYALAH GUNAAN UNTUK KEGUNAAN KEARAH KEMUNGKARAN. INSYAALLAH. SEBARANG CADANGAN ATAU PANDANGAN ANDA BOLEH DIKONGSIKAN ARASY MISTERI 013-2554392 / 012-9715794 / ARASHMISTERI@GMAIL.COM TERIMA KASIH KERANA SUDI MELAWATI ARASY MISTERI

NENEK KEBAYAN DIBATU HAMPAR.


Cerita ini adalah cerita orang tua tua kampong yang dulunya menjadi nelayan.Pada satu hari Pak ngah Deraman berhasrat untuk kepantai menikam pepahat.Sudah lama benar rasanya Pak ngah dan keluarganya tidak makan pepahat.Dia tinggal dikampong Bandar.Pak ngah mengajak 2 lagi rakan baiknya untuk turut serta.Sampai pada waktu yang dijanjikan Pak ngah menunggu ke2 rakannya ditepi sungai Bandar.Puas dia menanti tak seorangpun rakannya yang datang.Pak ngah termenong panjang.Rasanya tidak pernah rakannya memungkiri janji.Dilihatnya air sungai telahpun surot.Dia tetap sabar menanti.Terbayang olehnya kegembiraan anak isterinya memakan pepahat.Dan dia sendiri amat meminati makan pepahat.Akhirnya Pak ngah membuat keputusan pergi juga walaupun tampa rakan baiknya.

Pak ngah pun mendayung sampan mengikut arus sungai.Hampir ½ jam berdayung mengikut arus sungai dia telah hampir sampai keBatu Hampar.Pak ngah dapat meneka bahawa dia telah sampai separuh jalan.Tinggal separuh saja lagi sampailah kepantai.Pak ngah tersenyum sendiri.Sampai sahaja diBatu Hampar Pak ngah terserempak dengan seorang nenek bersama kucingnya duduk ditepi tebing sungai berhampiran Batu Hampar.Nenek itu melambaikan tangannya kepada Pak ngah lalu Pak ngah mendayung mendapatkannya.”Cu tolong hantarkan nenek keseberang”kata nenek itu pada Pak ngah.

Pak ngah bersetuju membantu dengan penuh keikhlasan.Maka nenek dan kucingnya pun menaiki sampan Pak ngah.Pak ngah agak terkejut juga bila mana dilihatnya sampannya agak mendak .Bagaikan membawa barangan yang amat berat.Walhal berapa berat sangat nenek tua ni. Namun Pak ngah tidak langsung berungut.Didayungnya sampan seikhlas hati walaupun amat sukar.Seluruh tenaganya dikeluarkan untuk mendayung sampan.Terasa amat berat sekali Namun Pak ngah  tetap tidak merungut.Didayung juga.Tiba tiba Pak ngah melihat nenek menepok lantai sampannya 3 kali secara perlahan.Secara  tidak semene mena sampan Pak ngah bergerak laju tampa payah didayung.Dalam waktu singkat sudah sampai keseberang.Pak ngah kebingungan.”Cu terima kasih banyak atas bantuan ikhlas cucu.Nenek tak dapat nak beri apa apa.Yang ada ni sajalah untuk cucu.”Kata nenek sambil menghulurkan 3 ketul kunyet dimasukkan dalam tempurong kelapa kepunyaan Pak ngah yang ada didalam sampan itu.Pak ngah mengucapkan terima kasih kepada nenek.

Nenekpun naik ketebing bersama kucing kesayangannya.Pak ngahpun mendayung sampannya untuk kepantai.Belumpun jauh dia berdayung terpandang pula akan kunyet dalam tempurong yang diberikan nenek.Pak ngah berhenti mendayung lalu mengambil 3 ketul kunyet tersebut.”Apalah gunanya kunyet 3 ketul ni diberi kepada aku”.Fikir Pak ngah.Direnongnya dengan teliti,sah kunyet.Lalu semua kunyet itu dicampaknya kedalam sungai ditepi sampannya.Alangkah terperanjatnya Pak ngah apa bila kunyet yang dicampak tadi  mencecah saja air sungai memancar warna keemasan.Berkilau kilau.Namun apakan daya,nasi telah menjadi bubur.Pak ngah rasa nak terjun saja untuk mengambilnya semula.Pak ngah terasa sungoh menyesal.

Teringatkan nenek,Pak ngah segra menolih semula ketebing.Alangkah terperanjatnya Pak ngah bila mana dilihatnya nenek sedang menunggang seakor harimau sebesar lembu jantan.Barulah Pak ngah sedar bahawa nenek itu adalah nenek KEBAYAN. Dan kucing itu adalah harimau tunggangannya.Patutlah menjadi mendak dan berat sampannya.Manakala kunyet itu adalah emas. Timbullah penyesalan dihati Pak ngah seumur hidupnya.

KESIMPULAN:
HARGAILAH SETIAP PEMBERIAN ORANG LAIN.DAN BERSUKUR PADA APA YANG ADA.

Penawar Mata,Penaik Seri Wajah Lelaki & Perempuan

 Toner Mata Nur Theraphy


Klik untuk maklumat lanjut

Toner mata nur theraphy merupakan toner mata yang didatangkan dalam bentuk titis yang dibuat dari Air zam-zam, air mawar, herba terpilih , 30 juzuk Al-Quran dan doa pilihan

KEGUNAAN

  • Meningkatkan kadar kelembapan mata
  • Pencuci mata
  • Menyingkir kekotoran (habuk dan bahan asing)
  • Menigkatkan kesegaran mata / Mata lesu / Keletihan mata
  • Mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata
  • Mengatasi mata merah dan meradang.
  • Menggurangkan bengkak mata
  • Merawat jangkitan mata
  • Mencantikkan mata
  • Memperbaiki keadaan penglihatan


Klik untuk maklumat lanjut


SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN MENIMPA.SESAL DAHULU PENDAPATAN,SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA.JANGANLAH SAMPAI NASI MENJADI BUBUR.UTAMAKAN KESELAMATAN DIRI DAN KELUARGA TERSAYANG.TIADA GUNANYA WANG RINGGIT DAN HARTA YANG MENGGUNUNG APABILA MUSIBAH INI TELAH MENYELUBUNGI HIDUP ANDA.


SEGALA KEINDAHAN,KENIKMATAN DAN APA SAJA YANG ANDA MILIKI TIDAK AKAN MEMBAWA ERTI APA -APA ATAUPUN HILANG DENGAN SEKELIP MATA.SEDARLAH WAHAI ANAK BANGSA KU.PERIHATINLAH KEPADA KEHIDUPAN YANG SERBA MENCABAR INI.KEPERIHATINAN KEPADA KESIHATAN DANKESELAMATAN ADALAH IBU ATAU TERAS KEPADA KEHIDUPAN YANG BERJAYA DAN SEMPURNA.


DIDUNIA DAN DIAKHIRAT.DILIPUTI DENGAN TAUFIK DAN HIDAYAH.DILIMPAHI NIKMAT DAN HIKMAH IMAN DAN ISLAM SEPANJANG KEHIDUPAN. DENGAN IZIN LIMPAH KURNIA DAN RAHMAT ALLAH S,W,T.INSYAALLAH.

Semua persoalan anda sendiri mungkin ada jawapannya. Tetapi anda tidak ada jalan penyelesayan.Ataupun gagal untuk menyelesaikannya.Dari itu ARASY MISTERI berusha membantu anda.Ingatlah setiap masalah ada jalan menyelesaikannya.Ada waktu dan ketikanya keluarga,saudara mara, dan rakan terdekatpun tidak dapat membantu atau meringankan bebanan kita.Atau kita sendiri malu dan merahsiakan dari pengetahuan orang lain.Justeru itu jadikanlah ARASY MISTERI sebagai panduan,pedoman,mencurah permasalahan rumah tangga,permasalahan remaja,anak anak dan kekeluargaan kepada ARASY MISTERI.Inilah bidang kami,yang tuhan kurniakan.Kami cuba membantu dan berkongsi permasalahan anda.

haruman pengikat kasih sayang (Aura Kasih ), menaikkan seri wajah (Aura Seri ) & menghindari gangguan dari makhluk halus (Aura Sufi) yang telah di doakan dengan ayat-ayat al-quran & doa-doa terpilih.insaallah dengan izin allah serba sedikit permasalahan diatas dapat diperbaiki.
RAHSIA RUMAH TANGGA BAHAGIA:

Didalam masyarakat atau kehidupan orang dizaman dahulu,amat menitik beratkan persoalan berumah tangga dan kebahgiaannya.Orang berilmu dari Suku Kaum Bugis akan menerapkan atau mengajar anak anaknya sama ada lelaki atau perempuan keseluruhan ilmu pengetahuan berkaitan rumah tangga.Dari tujuan,matlamat,tanggung jawab,pantang larang dan ilmu Kebatinan berumah tangga itu sendiri.Tidak ada insan didunia ini tidak mengira bangsa dan agama yang mahukan rumah tangganya roboh,huru hara,tidak tenteram atau aman damai.Keseluruhan mahukan rumah tangga yang berkekalan aman dan bahgia hingga keakhir hayat.


More..
ALAM PENGASIH


ALAM PENGASIH,MINYAK PENGASIH. PEMBENCI,PENUNDUK DAN PELARIS

Sebelum ini,telah diterangkan secara panjang lebar dan terpeinci bahawa Suku Kaum Bugis menjalani kehidupannya dengan penuh PERADAPAN.Ini adalah untuk menepati Matlamat atau Sasaran didalam hidupnya.Dimana ikhtiar atau usha dunia dan akhirat akan diselaraskan bersama.Bagitu juga dengan ALAM PENGASIH,MINYAK PENGASIH, PEMBENCI,PENUNDUK DAN PELARIS.Setiap satu daripadanya mempunyai Matlamat dan caranya yang tersendiri.Masyarakat Melayu hari ini agak sensitive,tidak senang,gusar,takut,tidak percaya,atau membuat andayan yang nagetif terhadap ilmu ini.Malah ada yang mendakwa ilmu ini Syirik atau salah disisi agama.Bergantunglah kepada ilmu individu itu sendiri.Hanya ilmu pengetahuan yang menyeluruh atau meliputi sahaja dapat membuat keputusan tepat dan meyakinkan.