SELAMAT DATANG KE ARASY MISTERI, SEMOGA PERKONGSIAN ILMU INI DAPAT DI MANAFAATKAN BERSAMA, DI HARAP TIDAK ADA PENYALAH GUNAAN UNTUK KEGUNAAN KEARAH KEMUNGKARAN. INSYAALLAH. SEBARANG CADANGAN ATAU PANDANGAN ANDA BOLEH DIKONGSIKAN ARASY MISTERI 013-2554392 / 012-9715794 / ARASHMISTERI@GMAIL.COM TERIMA KASIH KERANA SUDI MELAWATI ARASY MISTERI

BERTUGAS DIRUMAH PASUNG


Hari pertama  aku bertugas amatlah membosankan,kerana tiada rakan sekerja atau sesiapapun.Namun apakan daya.Aku banyak menghabiskan masa meninjau seluruh ruang dan kawasan Rumah Pasung tersebut dengan segala pengalaman yang ada.Tidak dapat hendak aku menafikan bahawa amatlah merbahaya dan pastinya tidak berbaloi dengan gaji yang diberi.Merbahaya pada pendapat ku diatas beberapa sebab.

Diantaranya adalah:
1.Jauh dipendalaman.
2.Api dan air paip tiada.
3.Dipenuhi semak belukar,dikaki bukit.(banyak ular.kala jengking dan lipan).
4.Dihuni makhlok halus yang berbagai bangsa.(syaitan,iblis dan jin).
5.Tidak disenangi ahli kumpulan PENYELUDUPAN ROKOK dan PENDATANG 
HARAM Kerana menggunakan jalan raya dihadapan Rumah Pasung tersebut.

Dapat aku rasakan setiap pergerakan aku seolah olah diperhatikan.Malah bulu roma aku dah naik letih meremang.Tidak hairanlah kalau tiada yang sanggup bertugas diRumah Pasung ni.Juga dapat aku fahami bahawa kehadiran ku tidak disenangi oleh penghuni sedia ada.Aku sedar akan segala kemungkinan yang mungkin berlaku.Namun keputusan yang telah aku perbuat tidak mungkin aku tarik balik.Aku berazam untuk tidak menghampakan Kamal sementara dia mendapatkan anggota baru untuk bertugas diRumah Pasung.Hampir 2 bulan aku bertugas sendirian.Ada masanya ada juga rakan sekampong 2 atau 3 orang yang datang menemani ku.Bukan apa,nak rasa sendiri pengalaman Misteri tidur diRumah Pasung.Biasanya dah sekali rasa,itulah yang terakhirnya.Tidak akan ada kedua kalinya.Pos kawalan tidak ada,maka aku diarahkan malam berada dibahgian tingkat atas Rumah Pasung. Yang tak sedapnya ruangan yang diberi untuk bertugas tu betul betul dibawahnya bilik hukuman gantung.

Adohhhhh.Apapun aku terpaksa akur .Disinilah segala ilmu yang aku ada terpaksa juga digunakan demi keselamatan diri ku.Aku masih ingat lagi dimalam pertama aku berkawal diruangan tersebut.Jam 7.00 malam aku telahpun mengambil wuduk menggunakan air telaga yang bersebelahan Rumah Pasung.Waktu itu sudah senja dan hampir gelap.Almaklum dikaki bukit mudah atau cepat gelap.Kalau bunyi ungas,lotong,kera,monyet dan burung hantu saling berbalas.Bergedamat bunyinya.Terasa macam duduk ditengah hutan belantara.Sewaktu ini jugalah kedengaran berbagai bagai bunyi aneh yang entah datang dari mana.Seluruh tubuh badan akan meremang bulu roma dari tengkok hinggalah ke kaki bersama rasa seram seram sejuk.Ada kalanya disulami rasa panas.

Nyamuk tak payah cakaplah.Kalau ubat nyamuk lengkar tu,terpaksa pasang  sekali jalan 3 keping.Dibantu pula dengan semburan ubat nyamuk tin lagi.Barulah reda.Dalam ½ jam barulah nyamuk semua menghilang.Begitulah setiap hari.Sudah berwuduk aku kena pula pastikan akan mengekalkan wuduk tersebut sahingga selesai solat Isyak setiap hari.Bukan apa kalau wuduk terbatal nak solat aku terpaksa turun meredah gelap yang pekat ketelaga semula untuk berwuduk.Takut  tak nampak ular atau apa sahaja binatang menjalar.Atau mungkin aku diserang harimau atau babi hutan.Dan ada satu permasalahan  lagi yang aku cuba hindarkan.Bertemu,terserempak,disakat atau ditegur penunggu pokok Sena.

Pokok Sena ini berada betul betul ditepi telaga tersebut.Ukuran lilit pangkalnya pun dah 5 pemelok.Mengikut cerita lisan orang orang tua kampong ni usianya telah menjangkau ratusan tahun.Penunggu pokok ni adalah jin yang mewujudkan dirinya sebagai seorang lelaki tua yang telah lanjut usianya.Beserban dan berjubah putih.Alhamdulillah aku tidak terpedaya dengan tipu muslihatnya.Selain itu bukanlah mudah solat ditempat yang dihuni oleh makhlok halus.Pasti diganggu dengan berbagai bagai cara.Kerana  itu apabila aku hendak solat ikhtiar Kebatinan,Doa dan berserah diri terus kepadanya.Insaallah. Solatlah dengan penuh ketakwaan,husuk dan tawaduk.Masa bertugas sendirian aku isikan dengan berzikir  sambil memantau keselamatan diri dan Rumah Pasung.

Kesimpulan:
Beriman,berilmu dan beramal.Bertakwa dan bertauhid,Berdoa dan bertawakal.Segalanya dapat diharungi atau ditempuhi dengan izin Allah S.W.T.


Anda juga mungkin meminati untuk membaca cerita-cerita misteri yang lain sila Klik Disini

Hak cipta penulisan adalah hak arash misteri.Sebarang cetakan, olahan semula, terbitan majalah, terbitan sebarang media dan copy paste hendaklah mendapat keizinan arash misteri.

Penawar Mata,Penaik Seri Wajah Lelaki & Perempuan

 Toner Mata Nur Theraphy


Klik untuk maklumat lanjut

Toner mata nur theraphy merupakan toner mata yang didatangkan dalam bentuk titis yang dibuat dari Air zam-zam, air mawar, herba terpilih , 30 juzuk Al-Quran dan doa pilihan

KEGUNAAN

  • Meningkatkan kadar kelembapan mata
  • Pencuci mata
  • Menyingkir kekotoran (habuk dan bahan asing)
  • Menigkatkan kesegaran mata / Mata lesu / Keletihan mata
  • Mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata
  • Mengatasi mata merah dan meradang.
  • Menggurangkan bengkak mata
  • Merawat jangkitan mata
  • Mencantikkan mata
  • Memperbaiki keadaan penglihatan


Klik untuk maklumat lanjut


SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN MENIMPA.SESAL DAHULU PENDAPATAN,SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA.JANGANLAH SAMPAI NASI MENJADI BUBUR.UTAMAKAN KESELAMATAN DIRI DAN KELUARGA TERSAYANG.TIADA GUNANYA WANG RINGGIT DAN HARTA YANG MENGGUNUNG APABILA MUSIBAH INI TELAH MENYELUBUNGI HIDUP ANDA.


SEGALA KEINDAHAN,KENIKMATAN DAN APA SAJA YANG ANDA MILIKI TIDAK AKAN MEMBAWA ERTI APA -APA ATAUPUN HILANG DENGAN SEKELIP MATA.SEDARLAH WAHAI ANAK BANGSA KU.PERIHATINLAH KEPADA KEHIDUPAN YANG SERBA MENCABAR INI.KEPERIHATINAN KEPADA KESIHATAN DANKESELAMATAN ADALAH IBU ATAU TERAS KEPADA KEHIDUPAN YANG BERJAYA DAN SEMPURNA.


DIDUNIA DAN DIAKHIRAT.DILIPUTI DENGAN TAUFIK DAN HIDAYAH.DILIMPAHI NIKMAT DAN HIKMAH IMAN DAN ISLAM SEPANJANG KEHIDUPAN. DENGAN IZIN LIMPAH KURNIA DAN RAHMAT ALLAH S,W,T.INSYAALLAH.

Semua persoalan anda sendiri mungkin ada jawapannya. Tetapi anda tidak ada jalan penyelesayan.Ataupun gagal untuk menyelesaikannya.Dari itu ARASY MISTERI berusha membantu anda.Ingatlah setiap masalah ada jalan menyelesaikannya.Ada waktu dan ketikanya keluarga,saudara mara, dan rakan terdekatpun tidak dapat membantu atau meringankan bebanan kita.Atau kita sendiri malu dan merahsiakan dari pengetahuan orang lain.Justeru itu jadikanlah ARASY MISTERI sebagai panduan,pedoman,mencurah permasalahan rumah tangga,permasalahan remaja,anak anak dan kekeluargaan kepada ARASY MISTERI.Inilah bidang kami,yang tuhan kurniakan.Kami cuba membantu dan berkongsi permasalahan anda.

haruman pengikat kasih sayang (Aura Kasih ), menaikkan seri wajah (Aura Seri ) & menghindari gangguan dari makhluk halus (Aura Sufi) yang telah di doakan dengan ayat-ayat al-quran & doa-doa terpilih.insaallah dengan izin allah serba sedikit permasalahan diatas dapat diperbaiki.
RAHSIA RUMAH TANGGA BAHAGIA:

Didalam masyarakat atau kehidupan orang dizaman dahulu,amat menitik beratkan persoalan berumah tangga dan kebahgiaannya.Orang berilmu dari Suku Kaum Bugis akan menerapkan atau mengajar anak anaknya sama ada lelaki atau perempuan keseluruhan ilmu pengetahuan berkaitan rumah tangga.Dari tujuan,matlamat,tanggung jawab,pantang larang dan ilmu Kebatinan berumah tangga itu sendiri.Tidak ada insan didunia ini tidak mengira bangsa dan agama yang mahukan rumah tangganya roboh,huru hara,tidak tenteram atau aman damai.Keseluruhan mahukan rumah tangga yang berkekalan aman dan bahgia hingga keakhir hayat.


More..
ALAM PENGASIH


ALAM PENGASIH,MINYAK PENGASIH. PEMBENCI,PENUNDUK DAN PELARIS

Sebelum ini,telah diterangkan secara panjang lebar dan terpeinci bahawa Suku Kaum Bugis menjalani kehidupannya dengan penuh PERADAPAN.Ini adalah untuk menepati Matlamat atau Sasaran didalam hidupnya.Dimana ikhtiar atau usha dunia dan akhirat akan diselaraskan bersama.Bagitu juga dengan ALAM PENGASIH,MINYAK PENGASIH, PEMBENCI,PENUNDUK DAN PELARIS.Setiap satu daripadanya mempunyai Matlamat dan caranya yang tersendiri.Masyarakat Melayu hari ini agak sensitive,tidak senang,gusar,takut,tidak percaya,atau membuat andayan yang nagetif terhadap ilmu ini.Malah ada yang mendakwa ilmu ini Syirik atau salah disisi agama.Bergantunglah kepada ilmu individu itu sendiri.Hanya ilmu pengetahuan yang menyeluruh atau meliputi sahaja dapat membuat keputusan tepat dan meyakinkan.